Matematika magántanár kereső oldal

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

FACEBOOKGyöngyösi László 6000 Ft / 60 perc

Gyöngyösi László matektanár

Kiket tanít: Általános iskola alsó tagozat, Általános iskola felső tagozat, Középiskola, Érettségi/Felvételi

Oktatási tapasztalat: 24 év

Végzettség: Főiskola

Foglalkozás: Tanár

Kor: 54 éves

Bemutatkozás

MOTIVÁCIÓ ALAPÚ MATEK
Kedves szülők!
A 8.-ban a központi felvételi vizsgát január második vagy harmadik hetében szoktuk megírni. Ha most elkezdünk készülni rá, úgy szisztematikusan végig tudunk menni az egyes témakörökön. Átnézzük, megértjük az oda tartozó elméletet, amit aztán a korábbi felvételi feladatlapok feladataival gyakorlunk be. Végül a teljes feladatsorok megoldását gyakoroljuk, megbeszéljük a leghatékonyabb stratégiát, és gyakoroljuk az eredményes időgazdálkodást is.

Jegyek javítása, magabiztosság, lelkesedés:
Egy pár szó a módszerről:
Sok éves tapasztalatom, hogy amikor egy gyerkőc nehéznek talál egy tárgyat, annak az egyik fő oka, hogy valahol elakadt, s mivel az utána következők meg pont arra építettek volna, az újabb részeket már nehéznek találja, nincs sikerélménye, s így elveszíti az önbizalmát, a lelkesedését és végsősoron az érdeklődését is.
A küldetésem, hogy visszanyerjük ezt az sikerélményt, önbizalmat és érdeklődést.
Kalandra hívom a gyerekeket, ahol úgy tudnak tovább és tovább jutni, ha bevetik az elsajátítandó tudást és készségeket. Ezzel fordult a kocka: már nem azt érzik, hogy valamit le akarnak nyomni a torkukon, hanem ők maguk akarják azt elsajátítani, mert szükségük van rá. Emiatt a fogékonyság miatt a tanulás (szerintük a játék) folyamata a többszörösére gyorsul, hatékonysága is a többszörösére növekszik. És az eredmény: hányszor hallottam már ilyen felkiáltásokat: „Nade tanbá’, ez tök egyszerű!”, „Sose gondoltam volna, hogy a matekot lehet szeretni!”

Nagyobbaknál már célokat tűzünk ki magunk elé (felvételi a középiskolába, érettségi, felvételi, hogy fogok megélni, …)

A háttérben viszont ugyanaz a munka folyik: a hiányzó láncszemek felkutatása, megértése, begyakorlása, így a tudásuk szilárd és alkalmazható lesz.

Ha pedig valaki tehetséges, akkor már nincs más dolgunk, mint nagyobb léptékkel haladni előre, a megértés és gondolkodás mélyebb régióit meghódítani.

Oktatás helyszíne

Csak online tanít.

Egyéb

Oktatott középiskolai témakörök: Minden középiskolai témakör

Értékelések Értékelést írok

Diákként itt van lehetőséged értékelni magántanárod munkáját. Kérünk, hogy az értékelés előtt olvasd el az Értékelési útmutatót és az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót.
Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ha a későbbiekben bármikor szeretné töröltetni értékelésedet oldalunkról, kérjük ezt jelezze az info@matektanarok.hu e-mail címre küldött üzenettel.

Az értékelés csak a pontozás beállításával küldhető el.

Varga-Farkas Lilla értékelése

Értékelés időpontja: 2022 szeptember 5
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Nagyon hálás vagyok Lacinak,  nagyon jó döntés volt őt választani. 7. osztályos gyermekem mellé kerestem felkészítő tanárt nyárra: Zalán fejlődése szemmel látható volt, a hozzáállása, a matekhoz való viszonyulása is pozitív irányba változott. Laci matek óráitól egyáltalán nem szorongott, megszűnt a befeszülése, a tiltakozása, ami korábban a matekhoz fűződött. Már az is látványos változás volt, hogy a házikat meg tudta egyedül csinálni, és nem volt  a matek órák után kudarcélménye. Laci nagyon kedves, támogató pedagógus, lelkiismeretes és felkészült. Szülőként is számíthattunk rá, a megbeszélt tervet is túlszárnyalta. Olyan emberségről és empátiáról tett tanúbizonyságot, hogy nemcsak a gyermekemnek tette emlékezetessé a nyarat! Magabiztos lett Zalán, és már nem egy szorongó gyerek ment 8. osztályba. Laci  eredményes munkát végzett, mindenkinek szívből ajánlom!

Geletek Szilvia értékelése

Értékelés időpontja: 2022 május 6
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Óriási szerencse hogy rátaláltam Lacira. Érettségi előtt álló fiamat készítette fel, aki a gimnáziumban már nagyon nem szerette a matematikát a többi osztálytársával együtt és már elhitte magáról hogy neki ez nem megy Az első közös órájuk után azt mondta a fiam "újra szeretni fogom a matematikát". Ez a mondat mindent elárul Laci tanítási módszereiről. Azt ugyan még nem tudjuk hogy sikerült az érettségi vizsga, de év közben már írt 90 %-os dolgozatot. Laci a nagybetűs pedagógus, örökre hálás leszek neki.

Kiss Gergely értékelése

Értékelés időpontja: 2022 április 13
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Nagyon pozitív élmény volt nekünk szülőként a teljes felkészítés folyamata. A 7. osztály tavaszán kerestük fel Lacit, aki egy jól végig gondolt, kimunkált felkészítési folyamatot vázolt elénk. Elmondta mindazt, hogy mire lesz szükség a központi írásbelire való felkészüléshez, milyen ütemben érdemes haladni, milyen pontokon kapunk majd visszajelzést és hogy mit érdemes ez alapján esetleg menet közben változtatni. Nagyon pozitív volt számunkra az is, hogy Laci könnyen tudott kapcsolatot teremteni az átlagosnál kicsit zárkózottabb gyermekünkkel. És nagy öröm volt végül látni, hogy magabiztosan tud nekivágni az írásbelinek és valóban jól is sikerült teljesítenie az írásbelin (jóval az évfolyamátlag felett). Örömmel ajánljuk Lacit mindenkinek, aki kedves, támogató és a gyerekek nyelvén megszólalni tudó tanárt keres.