Matematika magántanár kereső oldal

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

FACEBOOKHegedűs Gabriella 3500 Ft / 60 perc

Hegedűs Gabriella matektanár

Hol tanít: Pécs

Kiket tanít: Általános Iskola felső tagozat, Középiskola, Érettségi/Felvételi

Telefon: 06707762066

Oktatási tapasztalat: 19 év

Végzettség: vegyészmérnök, tanár, taulási specialista

Foglalkozás: Magántanár, life coach

Bemutatkozás

Bárminek a megtanulásához szükség van három alapvető dolog ismeretére és használatára. Ezek a fokozatosság, a szemléltetés és a szavak meghatározásai. Ezek bármelyikének hiánya okozza a tanulással kapcsolatos nehézségeket.

Ha valaki hiányzott egy vagy több óráról és nem pótolja be a hiányzása alatt tanultakat, vagy a tanár úgy tanít, hogy átugrik lépéseket a levezetésben, vagy valaki megpróbálja egy új tárgy tanulását nem a legelején, az alapoktól kezdeni, akkor beleütközik a fokozatosság akadályába.

Ha nincsenek képek, rajzok, modellek, bemutatott kísérletek, ha nem foglalja táblázatba az összetett feladatok adatait, esetleg fejben próbál levezetni egy bonyolult feladatot, nehézségei lesznek a tanulással.

És persze a szavak. Sose felejtem el, amikor gyerekként elhatároztam, hogy márpedig megtanulom a fizika leckét és ötösre felelek belőle. És újra és újra elolvastam a könyvből azt az oldalt, de mindhiába. Nem tudtam megérteni. Már sírtam dühömben, de még mindig próbálkoztam. Akkor jött be a szobába a nővérem, és kérdezte miért sírok. Elmondtam, hogy már háromszor elolvastam azt az oldalt, és még mindig nem értem. Mit nem értesz benne? - kérdezte. És megtaláltunk két szót az oldalon. Amikor elmondta mit jelentenek, az egész szöveg érthető és egyszerű lett!

Sajnos a tanárokat nem képzik megfelelően Magyarországon. A gyerekeket pedig nem tanítják meg tanulni.

Amikor hetedikes voltam, apám adott egy könyvet, az volt a címe, hogy Megtanulok Tanulni. Csak egy fejezetet jelölt ki nekem, hogy olvassam el, mert a többi úgy tele volt bonyolult szavakkal, hogy reménytelen küzdelem lett volna. Az a fejezet viszont egyszerű volt és hasznos. A tanulás helyszínéről szólt: a jó megvilágításról, a megfelelő méretű asztalról és a rendről.

Nagyon sok függ a tanártól, aki az osztályt tanítja. Egy tanárnak különböző céljai lehetnek, és sajnos a rendszer olyan, hogy nem javitja ki azokat, akiknek nincs helyes céljuk a munkájukkal. Hozzám általában nem a buta vagy lusta gyerekek járnak. Többségük olyan, akit nem tanít a tanárjuk rendesen. Ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam, de az én történetem jól végződött, mert 10-ikben új tanárt kaptunk. Ő tisztázta velünk a nem megértett szavainkat, nem húzta az időt feleltetéssel, hanem az óra első felében nagyon érthetően elmagyarázta az új anyagot, majd felírta a házifeladatokat a táblára. Jó sokat! Az óra hátralevő részében elkezdhettük megcsinálni, és ha valaki elakadt, csak feltette a kezét, és a tanár odajött, és egy-két rávezető mondattal továbbsegítette.

Nálam a tanulószoba hasonlít erre, azzal a különbséggel, hogy egy 60 perces óra után a házifeladatot egy másik szobában (a tanulószobában) írhatja meg a gyerek. Ha jó, megdícsérem és hazamehet, ha pedig hibák vannak benne, akkor megbeszéljük, kijavítjuk és azután megy haza.

A tanulószoba ingyenes, (és nem kötelező) csak a házifeladatok ellenőrzéséért és megbeszéléséért kell időarányosan fizetni.

Telefon: 06707762066

Oktatás helyszíne

Otthon Pécs, Bálicsi út

Egyéb

Csoportos oktatást vállal 4 főig.
2 fő részére 2700 Ft / 60 perc / fő
3 fő részére 2300 Ft / 60 perc / fő
4 fő részére 1900 Ft / 60 perc / fő

Oktatott felsőfokú témakörök: Ábrázoló geometria, Egyváltozós függvények függvényvizsgálata, Elemi függvények, Geometria, Gráfelmélet, Koordináta geometria, Lineáris algebra, Lineáris algebra - Lineáris egyenletrendszerek, Logika, Sorozatok, Statisztika, Számelmélet, Valószínűségszámítás, Vektorok
Oktatott középiskolai témakörök: Alapmûveletek, Algebrai átalakítások, Egyenletek, egyenletrendszerek megoldási módszerei, Egyenlőtlenségek, egyenlőtlenség rendszerek, Elsőfokú kifejezések és egyenletek, Függvények, Gráfelmélet, Gyökös kifejezések és egyenletek, Halmazelmélet, Hatványkifejezések és egyenletek, Kombinatorika, Koordináta geometria, Logaritmikus kifejezések és egyenletek, Logika, Másodfokú kifejezések és egyenletek, Síkgeometria, Statisztika, Számhalmazok, számrendszerek, Számtani, mértani sorozatok, Százalék-, és kamatszámítás, Térgeometria, Trigonometria, trigonometrikus kifejezések és egyenletek, Valószínűségszámítás, Vektorok

Tanít még

Értékelések Értékelést írok

Diákként itt van lehetőséged értékelni magántanárod munkáját. Kérünk, hogy az értékelés előtt olvasd el az Értékelési útmutatót és az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót.
Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ha a későbbiekben bármikor szeretnéd töröltetni értékelésedet oldalunkról, kérjük ezt jelezd az info@matektanarok.hu e-mail címre küldött üzenettel.

Az értékelés csak a pontozás beállításával küldhető el.

Még nem készült értékelés.