Matematika magántanár kereső oldal

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

FACEBOOK


Hasznos oldalak

Alább olyan matematikai témájú weboldalakat találsz, melyek segítséget nyújtanak munkád során, akár tanár, akár diák vagy. Ha ismersz olyan oldalt, ami véleményed szerint hasznos, kérjük küldd el nekünk: info@matektanarok.hu

Oktató oldalak

LinkLeírás
mateking.hu Kiváló egyetemi e-learning oldal, ahol könnyen és gyorsan lehet analízist, lineáris algebrát, gazdasági egyetemi első és második féléves matematikát, valószínűségszámítást és statisztikát tanulni. Az oldal alapját a léptethető képsorok adják, melyek kis lépésekben, egyszerű és könnyen érthető stílusban, konkrét, gyakorlatias példákon keresztül mutatják be az adott tananyagot. Mindezek miatt a magyarázatok nagyon jól követhetők. A képsorok anyagai hagyományos. pdf formátumban is elérhetők. A megértést tesztekkel lehet ellenőrizni. Minden tantárgynál a bevezető tananyagok, a pdf-ek, és a tesztek ingyenesen használhatók, a teljes tartalom előfizetéssel érhető el.
matekonline.hu Folyamatosan bővülő, ingyenesen elérhető oktatási anyagokat tartalmazó oldal. A Tananyagok menüpont alatt középiskolai és egyetemi/főiskolai elméleti összefoglalók és mintapéldák találhatók. A főoldalról elérhető az weblap Youtube és Ustream csatornája, ahol különféle elméleti témakörök bemutatása mellett főként tudományos számológép használatával oldanak meg matematika feladatokat, de például érettségire való felkészüléshez is kaphatunk itt tippeket.

Kalkulátorok

LinkLeírás
web2.0calc.com Tudományos kalkulátor függvényábrázolási funkcióval
www.wolframalpha.com Az általunk ismert legsokoldalúbb matematikai kalkulátor a neten
www.google.hu Ha a Calculator szót beírjuk a keresőbe, megjelenik egy alap számológép

Fogalomtárak

LinkLeírás
mathworld.wolfram.com Fogalmak, képletek, levezetések gyűjteménye (angolul)
Oxford - Matematika: Kislexikon Matematikai kifejezések megbízható definícióját vagy világos és pontos kifejtését adja ez az online elérhető kézikönyv. Szintje érettségire készülők, valamint matematikát tanuló főiskolások vagy elsőéves egyetemi hallgatók számára megfelelő.

Függvényábrázolás

LinkLeírás
   
www.google.hu tetszőleges egy, illetve kétváltozós függvény megadása esetén at ábrázolja. Például
ln x
x^2*y^2
Műveletek
szorzás          *
osztás            /
hatványozás   ^

Lazítás

www.citatum.hu/kategoria/Matematika Matematikai idézetek